wtorek, 22 grudnia 2009

Kotlety z cieciorki z posmakiem pomidorów


Kotlety z fasoli są wyjątkowo proste do zrobienia a oprucz tego można w nich wiele zmieniać, to jest jednak jedna z moich ulubionych wersji. Tę wersję dostała tez do wypróbowania kolezanka, moze i Ona się wypowie co sądzi o wege kotletach


na 6kotletów


szklanka cieciorki
1/3 cebuli
2 ząbki czosnku
1 utarta marchewka
2 jajka
mąka
6 suszonych pomidorów
olej
Cieciorkę namoczyć i ugotować. Po odcedzeniu zmiksować na masę, dodać jajka, cebulę, czosnek i pomidory i dalej miksować. Wyjać mikser i dodać tyle mąki aby morzna było uformować kulki. Rozgrzać olej i uformować kotleciki, smazyc ok 5 min po kazdej stronie.
Podawać z makaronem lub ryzem

3 komentarze:

viridianka pisze...

Magdo będę barrrdzo wdzięczna za wszelkie przepisy autorstwa Astrid i Babcine :))
to mój adres: viridianka@gazeta.pl
pozdrawiam ciepło!
viri

czcicielka soi pisze...

ach, uwielbiam kotlety ze strączków w każdej wersji ;)

chance pisze...

dziekuje, zjadlam, bardzo smaczne. dzieki tobie oswajam cieciorke :))