niedziela, 10 stycznia 2010

faszerowana papryka



I zachciało się Polskiego żarcia, oto pomysł na faszerowaną paprykę

1 porcja
1papryka
1 jajko
½ przecieru pomidorowego
1/6 cebuli
curry
jajko
1/3 szklanki granulatu sojowego
olej/masło do formy

Nagrzać piekarnik, papryce odkroić górę i wyjąć z niej pestki. Granulat sojowy ugotować, na oleju podsmażyć cebulę z ½ przecieru, zmieszać soję, cebulę i jajko i napełnić tym paprykę. Resztę przycieru wymieszać z curry, paprykę przykryć. Piec 40min.
Podawać z chlebem

3 komentarze:

viridianka pisze...

tu się chyba skasowało :)
pisałam że uwielbiam warzywa faszerowane, nie ważne jakie, czy cukinia czy papryka czy pomidor każde jednakowo pyszne i zdrowe też nie? :))))

vegeswiat pisze...

dokładnie tu się zgapiłam przy publikacji komentarza!! właśnie pyszne i zdrowe i czego tu jeszcze chcieć conie?
buziaki:)

ps.. ja najbardziej lubie kabaczki faszerowane bo kabaczki zwykle sa nasze działkowe:)

viridianka pisze...

o pana kabaczka jeszcze nie próbowałam, zresztą mało się z tym panem znam ;)
mówisz że dobry? to trzeba spróbować next time :)
;*