poniedziałek, 4 stycznia 2010

Mniszek Mung


Ta fasolka kojazy mi się z Mnichami nie wiem skąd, tzn. wiem.. po nazwie. Ale lubię tą fasolkę bo szybko się namacza, i szybko się gotuje, a mozna wręcz od razu gotować, nie jest to eko bo wtedy gotuje się ją dłuzej. Wadą jest to ze da sie munga łatwo rozgotować no a wtedy tylko na kotlety się nadaje. Najlepiej namoczyć 3h i gotować 45min. W daniu pyszne są mango i dynia które przechodzą smakiem cytryny.


A teraz lecę na warsztaty


Na jedną porcję

1/2 szklanki fasoli mung, suchej
100 g dyni
1 plaster mango
5 cm imbiru


Fasolę namoczyć. Imbir posiekać i podsmazyć, dodać dynię i mango w kostkach. Po 5 min dodać fasolę.
Podawać z makaronem.


Brak komentarzy: