sobota, 16 stycznia 2010

Zielona zupa




Niech się wam tylko nie zdaje że lubię zielony jako kolor, bo naprawdę NIE lubię, ale lubię szpinak, kabaczki, ogórki, fasolkę mung... a one odziwo są zielone...

Dziś miałam już się zabrać za przepis z nowej książki ale.. tak to już mam że wolę wszystko sama.. jutro też jest dzień. A wyszła szpinakowa z fasolką mung.

Na 1 porcję

100g fasolki mung- namoczyć przez noc
garść szpinaku
¼ cebuli
olej
dużo curry

kanapki

Fasolkę ugotować, zmienić wodę. Na oleju podsmażyć cebulę, po jej zeszkleniu dodać szpinak. Szpinak i cebulę dodać do fasolki i gotować ok 30min.

Podawać z grzankami/kanapkami

2 komentarze:

Mad pisze...

Apetyczna zupka!Też uwielbiam wszystkie zielone warzywa, a szpinak należy do ulubionych. Muszę pamiętać o tym, jak najdzie mnie ochota na zrobienie zupy!

vegeswiat pisze...

mad: polecam dobra jest:)