sobota, 2 stycznia 2010

Zupa z soczewicy


Zupa z soczewicy to jedno z mych ulubionych dań bo chyba kombinacje zupowe tego dania nie znają granic, a jeszcze robi się szybko i łatwo. Dziś uznałam że muszę dokończyć przecier pomidorowy w lodówce aby się nie zepsuł no i wyszła zupka.
Na 1 porcję
1/3 szklanki czerwonej soczewicy
3 pieczarki
1 papryczka chili
1 cebulka dymka
1/2 opakowania przecieru pomidorowego
olej
do podania: pieczywo, żółty ser, świerze zioła
Na patelni rozgrzać olej i podsmazyć pokrojone pieczarki, chili oraz dymkę. Wrzucić socewicę i zalać przecierem i wodą. Gotować przez 20 min, podawać z pieczywem.

1 komentarz:

Molly pisze...

hej magda!
här är det ganska bra, har precis kommit hem från ett köpcenter i grannstaden.

hoppas att du mår bra denna dag! :) kramar <3