czwartek, 25 lutego 2010

Papatki?



Kochani, dziś wyjeżdżam na długi weekend i nie wiem jak to będzie z publikowaniem na blogu, ale nadrobię a teraz wczorajszy obiad..:)

Leniwe pierogi to jedna z niewielu dań polskiej kuchni które lubie

250g twarogu
1 jajko
1 ½ szklanki mąki sojowej

Ciasto zagnieść, ja twaróg rozrabiam widelcem, uformować wałeczki i pokroić na mniejsze ok 2x2 cm kluseczki. Rzucać na wrzącą wodę i gotować chwilę po ich wypłynięciu na powierzchnię

5 komentarzy:

cukrowa wróżka pisze...

to chyba jedno z najlepszych polskich dań!

Dziwnograj pisze...

Aj jakie pyszne leniwe ;) I to z takiego zdrowszego przepisu. Zapiszę i wypróbuję.

Miłego weekendu :)

Kashaya pisze...

Roligt att du vill vara med och tävla, lycka till.=)

aga-aa pisze...

oj uwielbiam takie pierożki leniwe, choć z mąką sojową nigdy nie robiłam

asiejka pisze...

uwielbiam leniwe!

wracaj prędko