wtorek, 16 lutego 2010

zupa cynamonowa



Wtorki zapowiadają się dobrze a nawet i bardzo dobrze, wykładowca wydaje się bardzo sensowny, dał nam skończyć 15 min przed czasem! Ale ludzie na roku wydają mi się z każdym dniem mniej ciekawi, ah te ich wysokie ambicje

Na lunch zupa, cieplutka i cynamonowa... tak ja na serio nie znam granic w korzystaniu z cynamonu

Na 1 morcję
1 marchewka (mała)
200 ml przecieru pomidorowego
50 g red kidney (namoczonej)
2 laski cynamonu
olej amarantusowy

Fasolę ugotować, marchew pokroić i podsmażyć, zmienić wodę w której gotowała się fasola na świeżą, dodać marchew i pomidory oraz cynamon, gotować 20 min. Podawać z grzankami

4 komentarze:

janiolka pisze...

ten olej jest dostępny tylko u sponsora?

vegeswiat pisze...

z tego co wiem to tak. jak na razie nigdzie indziej go nie widzialam

asieja pisze...

cudowna zupa
już sobie wyobrażam jak bardzo musiała byc aromatyczna

chyba polubię moje wtorki.. wolne całkiem od zajęc :-)

Molly pisze...

vad gott med kanel :)

hoppas att du får en bra dag fina magda!
ta hand om dig! kramkram