sobota, 13 lutego 2010

Zupa z chilli



Kupiłam dynię!! I jestem z siebie ekstremalnie dumna bo ta dynia nie była zmrożona!
I zrobiłam zupę z chilli:)

Na 2 porcje
500g dyni
100 g fasolki adzuki (namoczonej przez noc)
1 papryczka chili
olej

Na oleju podsmażyć chili i dynię, zalać wodą i dodać fasolę. Po ugotowaniu zmiksować, podawać z kanapkami.

4 komentarze:

viridianka pisze...

no nie, Ty znowu dyniujesz a ja w każdym sklepie za nią patrzę i nieustanie nie ma, o!

cukrowa wróżka pisze...

Uwielbiałam zupę z dyni, dopóki się nią nie zatrułam. Teraz na samą myśl.. oj. ; <

vegeswiat pisze...

viri: hmm o dynie teraz na prawde trudno dlatego ciesze sie jak dziecko jak tylko ja widze

wrozko: no to rozumiem cos jak moja milosc do eklerkow i innych slodyczy z bita smietana czy polewa czekoladowa przeszla po 2krotynym otruciu z milymi wizytami kontrolnymi

asieja pisze...

zazdroszczę tej dyni!