piątek, 26 marca 2010

ciastka orzechowe



Dziś trzymam się kanapek ciasteczek, i tofu wyjadanego z opakowania widelczykiem..
I spróbowałam nowych ciasteczek orzechowych, ciasteczka orzechowe owsiane to dla mnie nowość bo zwykle robiłam je w wersji domowej z samych orzechów.
Te mnie jednak nie zawiodły, miały wyrazny arachidowy smak a posmak po nich był owsiany. Nie były zbyt słodkie, ale nie były też bez smaku.
Ciasteczka sąbogate w witaminę E które zapobiegają starzeniu się, oraz witaminy PP które dobrze działają na pracę mózgu.

2 komentarze:

asieja pisze...

takie pożywne ciacho, to z pewnością dobrze zadziałałoby na pracę mojego mózgu. tak sobie tłumaczę :-)

Mad pisze...

Hmm, a masz gdzieś tutaj przepis na te domowe ciasteczka orzechowe? Mój mózg też domaga się orzechów ;)