wtorek, 9 marca 2010

resztki.


Moim terazniejszym celem jest rozmrożenie zamrażalnika, ale to nie oznacza że nie mam co jeść albo że mam nie dobre żarełko:)

Dziś kotlety z selera i z fasoli jaś

na 2 porcje kotletów z selera

1 szklanka płatków owsianych
300 g selera utartego na tarce
1 jajko
100 g utartego oscypka lub sera żółtego
olej

Składniki wymieszać, smażyć cienkie placuszki.

2 porcje kotletów z fasoli jaś

1 puszka fasoli jaś
1 starta marchew
¼ szklanki płatków owsianych
1 jajko
olej

Fasolę zmiksować, dodać jajko, marchew i płatki. Smażyć z masy kotleciki

2 komentarze:

Dziwnograj pisze...

Uwielbiam warzywne kotlety ale nigdy nei chcą mi wyjść takie jak powinny :))
Może te Twoje by mi się bardziej udały. Połączenie seler i fasola brzmi pysznie

vegeswiat pisze...

hmm.. radze odciskac dokladnie warzywa, i dodawac maki jak sa za lepkie, masa ma odchodzic od rak

a kombinacja jest rzeczywiscie pycha