niedziela, 14 marca 2010


Uwielbiam cukinię, duszoną, smażoną, surową... i w wszystkich innych formach
a nawet w zupie
na 1 porcję
1 mała cukinia
2 plastry fenkułu
2 łyżki margaryny sojowej
pieprz

Na margarynie podsmażyć fenkuł pokrojony w kostkę i cukinię w cienkich plastrach, doprawić i zalać wodą. Po 20 min zmiksować na krem

4 komentarze:

asiejka pisze...

właśnie chciałam napisac, że taką zupę najbardziej lubię w wersji krem (bo w miseczce zobaczyłam kawałki), ale doczytałam w przepisie, że też miksujesz
pysznie..

Dziwnograj pisze...

Zupy warzywne to dla mnie prawdziwe zbawienie ;) Wyglada obłędnie! Ten kolor!

vegeswiat pisze...

asiejko: wlasciwie to ja lubie tylko zupy krem :P

dziwnograju: ach zupy z warzyw to jest to, dziwia mnie ci ktorzy ich nie lubia

pinkcake pisze...

A mnie się wydawało, że wszystkie zupy są z warzyw:/ Nawet rosół:)
A ta jest zielona:)