sobota, 3 kwietnia 2010

zielono :)


Dziś uznałam że znów czas na próbę zrobienia sosu który kiedyś jadłam i bardzo mi posmakował .. a potem nigdy nie wyszedł przy próbach odtwarzania, aż do dnia dzisiejszego. A że sos jest zielony i z jajkiem na twardo to pasuje idealnie. Ma ciekawy i pełny smak, żałuję że nie zrobiłam trzy razy tyle i nie objadłam się do granic:)

na 1 porcję
1 jajko na twardo
¼ czerwonej cebuli
½ fenkułu
50 g mrożonego szpinaku
napój sojowy w proszku – szklanka rozrobiona z 2 porcjami
masło sojowe
pomidory suszone
makaron

Na maśle zeszklić cebulę i fenkuł, dodać posiekane pomidory, dodać szpinaku, oraz posiekane jajko, zalać rozrobionym mlekiem i podawać do makaronu.

1 komentarz:

Anulka pisze...

Bardzo ciekawy sos. Wesolego Alleluja!