niedziela, 17 czerwca 2012

Na odwrot

Zazwyczaj robie muffinki czekoladowe z cynamonem a topping robie z bialej czekolady ktorej nagle w sklepach dookola mojego domu zabraklo, ciastka bylo juz ciastkowym potworom obiecane wiec, trzeba bylo obrocic troche kolejnosc warstw. Tym razem mus z gorzkiej i mlecznej czekolady wyladowal na wanilowych ciastkach.

2 blachy

2 jajka
1/2 kostki masla
2 szklanki cukru
3,5 szklanek maki
1 opakowanie cukru waniliowego
olejek waniliowy
0,5 szklanki mleka sojowego waniliowego

2 opakowania serka typu philadelphia
1 tabliczka czekolady mlecznej
2 tabliczki czekolady gorzkiej

Maslo zmiksowac z cukrem, powoli dodac mleko i jajka, na sam koniec na wolnych obrotach dodac olejek, piec w srodku piekarnika przez 15-20 min.

Do masy roztapiamy czekolade a nastepnie miksujemy ja z serkiem philadelphia i szybo nakladamy, dekorujemy truskawkami. Najlepiej przechowywac w lodowce

2 komentarze:

asieja pisze...

pyszny odwrót.

inRudzienka's mindblog pisze...

Zjadlabym z biała czekoladka ;))))